گوترش بدون اشاره به عاملیت ایالات متحده در یکی از مرگبارترین جنایتهای جنگی در تاریخ و حضور بیشترین سلاحهای هستهای در آمریکا، افزود: بحرانهای با گرایش هستهای به سرعت در حال گسترش هستند؛ از خاورمیانه تا شبه جزیره کره تا حمله روسیه به اوکراین و بشر درحال بازی با یک اسلحه پر است.
حدود ۱۴۰ هزار نفر در حمله اتمی آمریکا در تاریخ ۶ اوت ۱۹۴۵ (۱۵ مرداد ۱۳۲۴) به هیروشیما کشته شدند. این میزان شامل افرادی میشود که بر اثر موج رادیواکتیو ناشی از انفجار جان خود را از دست دادند.
خبرگزاری فرانسه نیز به نقل از گوترش نوشت: دهها هزار نفر در یک چشم بر هم زدن در این شهر کشته شدند. زنها، کودکان و مردان در یک آتش جهنمی سوزانده شدند.
وی تاکید کرد: امروز از اعضای این معاهده میخواهم تا سریع در راستای از بین بردن ذخایری که آینده ما را تهدید میکند، تقویت گفتوگو، دیپلماسی و مذاکره و از بین بردن این ابزارهای کشتار جمعی تلاش کنند.
به گزارش شنبه ایرنا از پایگاه خبری سازمان ملل، آنتونیو گوترش در این مراسم که در پارک یادبود صلح هیروشیما برگزار شد، اظهار داشت: سلاحهای هستهای بی معنی هستند. هفتاد و پنج سال بعد (از این فاجعه)، ما باید بپرسیم که چه چیزی از ابر قارچی که بر فراز این شهر در سال ۱۹۴۵ ایجاد شد، یاد گرفته ام.
دبیرکل سازمان ملل همچنین از اعضای معاهده منع اشاعه هستهای خواست تا فورا در راستای از بین بردن زرادخانهها، افزایش گفتگو، دیپلماسی و مذاکره و حمایت از برنامه کاری خلع سلاح سازمان ملل با نابودی این سلاح ها، تلاش خود را انجام دهند.
دبیرکل سازمان ملل با اشاره به اینکه تقریبا ۱۳ هزار سلاح هستهای در زرادخانههای سراسر جهان نگهداری میشود، هشدار داد که رقابت تسلیحاتی جدید سرعت میگیرد و رهبران جهان در حال تقویت زرادخانههای هسته ای با هزینه صدها میلیارد دلاری هستند.
سه روز پس از انفجار هیروشیما، واشنگتن یک بمب پلاتینیوم بر روی بندر ناگازاکی در شمال غربی ژاپن انداخت و حدود ۷۴ هزار نفر دیگر را به کشتن داد. ایالات متحده آمریکا تنها کشوری است که از سلاح هستهای در درگیریهای نظامی استفاده کرده است.