بازسازی سینه روشی است که می تواند شکل، تقارن و اندازه یک یا هر دو سینه را پس از درمان لامپکتومی یا ماستکتومی برای سرطان سینه بازیابی کند.
بازسازی به بسیاری از زنان این فرصت را می دهد تا پس از سفر عاطفی از طریق تشخیص و درمان سرطان سینه، کنترل بدن و تصویر خود را دوباره به دست آورند.
دو عمل جراحی رایج مرتبط با سرطان سینه وجود دارد:
- لامپکتومی: لامپکتومی یک عمل جراحی سرطان سینه است که زمانی استفاده می شود که سرطان وجود داشته باشد اما هنوز گسترش نیافته است (متاستاز). در طی لامپکتومی، یک توده از سینه بیمار برداشته می شود که اغلب شکل و اندازه سینه را تغییر می دهد.
- ماستکتومی: ماستکتومی یک عمل جراحی سرطان سینه است که در آن یک یا هر دو سینه بیمار به طور جزئی یا کامل برداشته می شود. ماستکتومی به طور قابل توجهی اندازه، شکل و ظاهر سینه ها را تغییر می دهد.
اگرچه این روش ها اغلب ضروری هستند و می توانند نجات دهنده باشند، مطالعات نشان داده است تغییراتی که این جراحیها ایجاد میکنند نیز میتواند بر تصویر بدن تأثیر منفی بگذارد و منجر به خودآگاهی در مورد ظاهر سینه و زخمها شود.
بازسازی سینه می تواند با بازگرداندن شکل و اندازه طبیعی سینه های آسیب دیده به معکوس کردن این اثرات نامطلوب کمک کند.
مزایای بازسازی سینه
دلایل متعددی وجود دارد که بیمار ممکن است پس از ماستکتومی یا لامپکتومی، تحت عمل بازسازی سینه قرار گیرد.
بازسازی سینه باعث افزایش اعتماد به نفس و عزت نفس می شود
برای بسیاری از زنان، از دست دادن بافت سینه ناشی از لامپکتومی یا ماستکتومی می تواند بر اعتماد به نفس و عزت نفس تأثیر منفی بگذارد.
بازسازی سینه می تواند سینه های آسیب دیده را به ظاهر طبیعی تری بازگرداند. انجام این کار همچنین ممکن است عزت نفس را بهبود بخشد و اعتماد به نفس را برای بسیاری از بیماران بازگرداند.
بازسازی سینه می تواند تناسب و تعادل را بازگرداند
پس از انجام لامپکتومی یا ماستکتومی، بسیاری از زنان از عدم تقارن و تعادل درک شده در بدن خود احساس نارضایتی می کنند، به خصوص اگر فقط یک سینه تحت تأثیر قرار گرفته باشد.
بازسازی سینه می تواند این حس تعادل و تناسب را با بازگرداندن سینه ها به ظاهر قبل از سرطان سینه بازگرداند.
بازسازی سینه می تواند نیاز به پروتز را برطرف کند
بسیاری از زنانی که تحت عمل لامپکتومی یا ماستکتومی قرار گرفته اند، از پروتزهای تخصصی به نام فرم سینه استفاده می کنند. با این حال، پوشیدن سینه ممکن است نیاز به استفاده از سوتین یا چسب های تخصصی داشته باشد و برخی از زنان ممکن است ترجیح دهند احساس کنند که سینه آنها بخشی طبیعی از بدن آنهاست.
بازسازی سینه نیاز به پروتز را با ایجاد یک سینه جدید که مانند بخشی طبیعی از بدن بیمار است، از بین می برد.
بازسازی سینه گزینه های زیادی را به بیماران ارائه می دهد
یکی دیگر از مزایای جراحی بازسازی سینه این است که می توان این روش را با توجه به نیازها و موقعیت های فردی هر بیمار تنظیم کرد. این گزینهها به بازماندگان سرطان سینه اجازه میدهد تا رویکردی را پیدا کنند که مطابق با شرایط خودشان برای اهدافشان کار میکند.
روش های زیر ممکن است به عنوان بخشی از فرآیند بازسازی سینه استفاده شود.
بازسازی ایمپلنت سینه
بازسازی ایمپلنت سینه از گسترش دهنده های بافتی برای بازسازی تدریجی تپه طبیعی سینه استفاده می کند تا کاشت نمکی یا سیلیکونی دائمی قرار گیرد. این روش کم تهاجمی ترین روش بازسازی سینه است زیرا نیازی به برداشت بافت از قسمت دیگری از بدن ندارد.
بازسازی انتقال چربی
بازسازی انتقال چربی ممکن است گزینه خوبی برای بیمارانی باشد که لامپکتومی یا سایر ترومای نسبی سینه داشته اند. برخلاف بازسازی ایمپلنت، بازسازی انتقال چربی از بافت چربی برداشت شده از نقاط دیگر بدن بیمار برای بازیابی شکل طبیعی سینه یا سینه آسیب دیده استفاده می کند.
بازسازی سینه اتولوگ
بازسازی سینه اتولوگ، که به عنوان بازسازی فلپ سوراخ کننده نیز شناخته می شود، شبیه به بازسازی انتقال چربی است، زیرا شامل برداشت بافت از نقاط دیگر بدن برای تشکیل یک سینه جدید است. اگرچه بازسازی اتولوگ یک روش پیچیده است که به یک جراح پلاستیک با تجربه نیاز دارد، اما می تواند نتایج طولانی مدتی را ارائه دهد که شبیه سینه های طبیعی به نظر می رسد.
با همه این گزینه ها، یک جراح پلاستیک ماهر می تواند روش بازسازی سینه را طوری طراحی کند که نیازها و خواسته های منحصر به فرد هر بیمار را برآورده کند.
بهترین کاندیدای بازسازی سینه چه کسانی هستند؟
هنگام تصمیم گیری در مورد اینکه آیا بازسازی سینه انتخاب مناسبی برای شماست، باید چندین فاکتور در نظر گرفته شود.
بهترین کاندیدها برای عمل بازسازی سینه معمولاً افراد غیرسیگاری سالمی هستند که تحت ماستکتومی یا لامپکتومی قرار گرفته اند و به دنبال بازگرداندن شکل و اندازه سینه یا سینه آسیب دیده هستند.
خوردن یک رژیم غذایی سالم، پیروی دقیق از دستورالعمل های بعد از عمل جراح و تعیین انتظارات واقع بینانه از عمل شما نیز می تواند به اطمینان از اینکه روند بهبودی و بهبودی شما تا حد امکان روان پیش می رود، کمک کند.
اگرچه هیچ یک از موارد زیر لزوماً شما را از انجام عمل بازسازی سینه محروم نمی کند، بیمارانی که به طور منظم سیگار می کشند، به طور قابل توجهی اضافه وزن دارند یا فشار خون بالا یا دیابت دارند، ممکن است در حین بهبودی پس از بازسازی سینه، عوارض بیشتری را تجربه کنند و ممکن است کاندیدای ایده آل نباشند.
اگر مطمئن نیستید که آیا بازسازی سینه برای شما مناسب است یا خیر، با یک جراح پلاستیک دارای مجوز بورد مشورت کنید. یک جراح دارای گواهینامه هیئت جراحی پلاستیک آمریکا و الف عضو انجمن جراحان پلاستیک آمریکا دانش و آموزش لازم را خواهد داشت تا شما را از طریق گزینه های آینده راهنمایی کند.
نظرات بیان شده در این وبلاگ متعلق به نویسنده است و لزوماً منعکس کننده نظرات انجمن جراحان پلاستیک آمریکا نیست.
منبع: https://www.plasticsurgery.org/news/blog/benefits-of-breast-reconstruction-after-fighting-cancer